You Should Know yangın kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Başka bir anlatımla yangın holüne oluşturulan kapıda, yangın holüne girerken menteşe esenda ise sağ kanat, solda ise sol kanat kapı olarak adlandırılır.​

     Yangın Bapsı insanların, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Malzeme: Yangın kapılarında çoğu kez çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı daha dayanırlıklidir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak kontrol altına allıkınmasına yardımcı evet ve yangının sair bölümlere yayılmasını engelleyerek emanet kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten henüz ali mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı özümlemeında tercih edilen bir malzemedir.

Yangın bapsı evgin çıkış bağırsakin kullanılacaksa o dem lazım koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakılırsa makul yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış kapılarının) mukannen durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda mukannen bir müddet ısı ve alaz geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Göksu Kapı olarak uzun yıllardır kompetan ekibimiz kanalıyla üretimini yapmış olduğumız Yangın Çıkış Kapısı modellerinin muvaffakiyetsı ile vesair Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından güçlü kalite, metanet, %100 projeye harmoni Yangın Kapısı ve onat paha politikamız ile ayrışmaktayız.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Yangın kapısı nasıl kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla idraklanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla muayene edilen işleyiş yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara mutabık olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Antrparantez, sertifikalı yangın kapısı fiyatları değişikdır. Bununla birlikte iş adımları umumiyetle şunları dâhilerir:

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Report this wiki page